3 vinkkiä hyvään työnantajamielikuvavideoon

Työnantajamielikuvavideolla yrityksen työntekijät pääsevät kertomaan, millaista on olla kyseisessä firmassa töissä. Se on tehokas ja luonnollinen tapa nostaa esiin yrityksen toimintatapoja ja kulttuuria, aitojen ihmisten ja konkreettisten esimerkkien kautta. Brändivideon tavoin se vahvistaa yrityksen identiteettiä sekä brändiä, mutta on usein kustannustehokkaampi ja ihmisläheisempi toteutuksessaan.

1. Nosta oikeat henkilöt esiin kertomaan yrityksestä

Harvat ihmiset viihtyvät kameran edessä, ja monille se voi olla jopa ahdistava kokemus. Ketään ei siis kannata painostaa osallistumaan yrityksen videon tekoon. Aloita hakuprosessi hyvissä ajoin ja käytä aikaa oikeiden henkilöiden löytämiseen. Tyytyväisessä työympäristössä on yllättävän helppo löytää halukkaita henkilöitä puhumaan yrityksestä ja omista työtehtävistään.

2. Anna haastateltavalle omaa tilaa ja rauhaa haastattelutilanteessa
Jos esimies tai firman markkinointipäällikkö istuu samassa huoneessa, on haastateltavan henkilön usein vaikea rentoutua ja esiintyä luonnollisesti omana itsenään. Kun esisuunnittelu on tehty hyvin ja toivottu sisältö on tuotantoryhmän tiedossa, voi haastateltavan henkilön antaa puhua rauhassa ja ilman valvontaa. Ammattitaitoinen haastattelija pitää kyllä huolen siitä, että yrityksen näkökulmasta tärkeät asiat nostetaan esille.

3. Formaatti ei ole kiveen hakattu
Työnantajamielikuvavideot kulkevat usein saman kaavan mukaisesti. Henkilö saapuu työpaikalleen ja käy hakemassa kahvin, tervehtii työtovereitaan ja saapuu työpisteelleen, jossa naputtelee tietokoneensa näppäimistöä. Tässä formaatissa ei sinänsä ole mitään väärää, koska tärkein on kuitenkin puhuttu sisältö. Jos aikataulu mahdollistaa, on kuitenkin suotavaa kuvata ja haastatella henkilöä myös jossain muualla kuin työpaikalla. Lopputuloksesta tulee näin visuaalisesti huomiota herättävämpi ja henkilökohtaisempi katsojalle. Poikkeuksena sääntöön tekevät tapaukset, jossa haastateltavan henkilön työtehtävät ja ympäristö luovat itsessään visuaalisesti kiinnostavan kokonaisuuden.

Tästä esimerkkinä on Swecolle tekemämme työnantajamielikuvavideo, jossa työntekijät kertovat millaista Swecolla on olla töissä.

Seuraa toimistomme arkea ja käänteitä FacebookissaInstagramissa, Twitterissä ja LinkedInissä.