Harjoittelijan tunnelmia Sourcelta

Olen Hannele, toinen Sourcen kevään 2022 viestintäharjoittelijoista. Hakeuduin Sourcelle harjoitteluun aloittaakseni valmistumisen jälkeisen viestijänurani mahdollisimman laaja-alaisesti monipuolisissa viestinnän tehtävissä markkinointiviestintätoimistossa. Sain Sourcesta rennon vaikutelman jo työhaastattelussa, ja ensivaikutelma on kyllä pitänyt paikkansa, vaikka töitä tehdäänkin myös intohimolla ja ammattitaidolla. 

Harjoittelu on täyttänyt oikeastaan kaikki odotukseni ja osin ylittänytkin ne. Olen päässyt tekemään käytännön työtä heti ensimmäisestä päivästä lähtien, jolloin istuin jo ensimmäistä kertaa palaverissakin asiakkaan kanssa. Lisäksi harjoittelu on opettanut minulle äärimmäisen paljon: olen päässyt lähikontaktiin lukuisien työssä käytettävien eri ohjelmien kanssa, kehittänyt kirjoittamistaitojani erilaisia tekstejä tuottaessani ja tutustunut markkinointiviestintätoimiston arkeen. Vähän jo hirvittää, kuinka työlästä ansioluetteloni päivittäminen harjoittelun päätteeksi tulee olemaan, vaikka tämä onkin ainoastaan positiivinen ongelma. 

Alusta asti on tuntunut siltä, että joka viikko oppii valtavasti uutta, eikä yksikään viikko ole samanlainen. Muistan odottaneeni ensimmäisinä viikkoina, että työntekooni tulisi rutiinia ja varmaa asiantuntijamaista otetta. Olen kuitenkin alkanut ymmärtää, että markkinointiviestintätoimiston arki on hektistä, eikä varsinaista rutiinia ainakaan tänä keväänä vaihtuvien projektien ja maailman kriisien aikana taida olla eikä tullakaan. Sen sijaan tunnen kuitenkin asiantuntijuuteni karttuneen vaivihkaa kevään kuluessa. Lisäksi ajanhallintaa ja itsensä johtamista on todella tullut treenattua, kun lankoja on ajoittain ollut käsissä kokonainen vyyhti ja rautoja markkinointiviestintätoimiston masuunissa monta.   

Vaihtelevat päivät ovat pitäneet huolen siitä, että harjoittelun aikana on ollut monipuolista tekemistä ja että joka viikko on ollut mahdollisuus oppia uutta. Markkinointiviestintätoimistossa työskentelyn mielenkiintoisena pitää se, että asiakkuudet ja projektit ovat keskenään hyvin erilaisia, joten työtä tehdessä tutustuu monenlaiseen uuteen asiaan ja aiheeseen ja sen kautta pääsee haastamaankin itseään.  

Minulle mieluisimpia työtehtäviä ovat olleet luovuutta ja pulmanratkomista vaatineet tehtävät, kuten somepostausten kirjoittaminen ja verkkosivujen päivittäminen. Näistä jälkimmäinen on ollut välillä hyvinkin kryptistä, mutta kinkkinen päivitysoperaatio on aina helppoa hommaa palkitsevampaa ja toistaiseksi sanoisin olevani voitolla tässä harjoittelija – nettisivut -mittelössä. 

Minusta tuntuu, että olen saanut Sourcelta hyvät eväät uralleni, ja tästä on hyvä jatkaa kesälaitumien kautta uusiin seikkailuihin. Tulevaisuuden harjoittelijoille sanoisin, että uskaltakaa kysyä ja toisaalta kannattaa luottaa omiin taitoihin ja tekemiseen. Ja tekemällä oppii, joten rohkeasti vaan!