Mitä tehdä kotona? Poimi Source & Kitchenin kootut vinkit!

Koronaviruspandemian takia kotona vietetyn ajan määrä on kasvanut huomattavasti.  Välillä voikin tulla jopa puutetta tekemisestä, ja siksi halusimme jakaa Source & Kitchenin parhaimmat vinkit ajan kuluttamiseen kotona. Nappaa kotoiluideat testiin aina True Crime –äänikirjoista treenivinkkeihin! 

KOUKUTTAVIMMAT PODCASTIT: 

Luova suunnittelija Elina: Yhden yön juttuja  

Keskittymiskykyni uutistulvassa on ollut hieman heikko, joten Tuhannen ja yhden yön tarinat olisivat nyt liikaa kahlattaviksi, joten päädyin kuuntelemaan Yhden yön juttuja. Tämä on podcast, jossa kolmen naisen iloinen nauru toivottelee hyvää yötä. 

Senior advisor Juhani: Koronan Anatomia ja Satuillaan – yhteisiä satuhetkiä koko perheelle 

Suplan viime viikon kuunnelluin podi Koronan anatomia kertoo nykyisestä poikkeustilanteesta asiallisesti ja kiihkottomasti. Perheen pienimmät kaipaavat nyt myös kotona vietetyn ajan kasvettua enemmän viihdykettä. Satuillaan tarjoaa lapsiperheille kaikkien rakastamia klassikkosatuja modernisoituina. 

Viestinnän suunnittelija Martina: Elämäntyönä rikos  

True Crime on maailmalla nouseva trendiSamalla kun True Crimen suosio on kasvanut, niin kuulijat vaativat siltä paljon. Rikollisuudesta puhuttaessa äänessä ovat usein rikolliset ja poliisit, mutta tässä sarjassa rikollisuutta käsiteltiin eri ammattiryhmien näkökulmasta.” 

KIINNOSTAVIMMAT KIRJAT: 

Viestinnän suunnittelija ja someasiantuntija Lotta: Kewin Kwan – Crazy Rich Asians 

Jos haluaa ajatukset irti arjesta ja tästä poikkeustilanteesta, niin tällä kirjalla se onnistuu varmasti. Se on mahtavan mehukasta viihdettä, joka imaisee mukaansa, mutta samalla kirja on mielenkiintoinen katsaus aasialaiseen kulttuuriin. Kirjaan on myös kaksi jatko-osaa! 

Palvelumuotoilija Kimmo: Yuval Harar – Sapiens, Ihmisen lyhyt historia 

”Tämä on itselläni vielä kesken, mutta tähän asti äänikirja on vaikuttanut äärimmäisen mielenkiintoiselta. Vaikka olenkin melko alussa kirjaa, useampikin kuin yksi käsitys lajimme historian niistä ihan varhaisimmista vaiheista on mennyt aivan uusiksi.” 

Editoija ja äänisuunnittelija Vili: Juha Rautaheimo – Hermo, Harri Gustafsberg – Karhuryhmä ja Pohjolan poliisi kertoo  

Nämä True Crime -äänikirjat esittelevät rikoksia meiltä ja muualta pohjaismaista aina vuodesta 1971 lähtien vuoteen 2015 saakka. Itseäni kiinnostaa enemmän erityisesti kotimainen ja pohjoismaalainen tarjontaNäihin pääsee mielestäni helpommin sisälle kuin esimerkiksi Amerikan meininkiin. Hyvää vastapainoa tämän kaiken keskellä!” 

Asiakkuusjohtaja TomiYuval Noah Hararin kirjat 

Hararin koko tuotanto on mielenkiintoinen katsaus ihmiskunnan historiaan ja siihen, miltä tulevaisuutemme näyttää. Kirjat kertovat selkeästi, mitä vallankumouksia olemme käyneet lävitse ja ennustavat, mihin ihmiskuntamme on menossa.” 

MIELENKIINTOISIMMAT DOKUMENTIT: 

Sisältöjohtaja JenniStories we tell51 Birch StreetNight and FogThe Wonderful Horrible Life of Leni RiefenstahlA story for the ModlinsCooking history ja Sans Soleil 

”Olen aina löytänyt dokkareiden vetovoiman siinä, että mikään ei kosketa niin paljon kuin tarinat oikeasta elämästä. Nämä ovat poimintoja dokkareista, jotka ovat menneet itselläni ihon alle.” 

Tuottaja Marcus: Formula 1 ja Tiger King (Netflix) 

Itse en ole Formulafani, enkä ole myöskään koskaan katsonut yhtäkään osakilpailua telkkarista. Tämä mukaansatempaava spektaakkeli on kuitenkin niin täynnä kulissien takaista draamaa ja jännitystä, että kokonainen tuotantokausi tulee katsottua kevyesti parissa päivässä. Tiger King –dokumenttisarjaa on hyvin vaikea kuvailla, mutta se on nähtävä. Pääosissa nähdään Joe Exotic, mies, joka pyörittää eläinpuistoa Oklahomassa, jossa on noin 200 tiikeriä. Tästä tarina meneekin hullummaksi. 

VIIHDYTTÄVIMMAT SARJAT JA ELOKUVAT: 

Senior advisor Juhana: ZeroZeroZero (HBO) 

”ZeroZeroZero on kansainvälisen huumekaupan ruumiinavaus kaikessa raadollisuudessaan. Sarja kertoo bisneksestä, jossa ei ole voittajia, vain kärsimystä. Hieman synkähkö aihe, mutta tämä saa täyden suositukseni!” 

Kuvaaja Kim: Amazon Prime 

”Amazon Prime on hyvä vaihtoehto Netflixin ja HBO:n rinnalle. Ei sisällä aivan niin laajaa valikoimaa, mutta on edullinen ja sieltä löytyy sarjoista mm. Spaced (loistava brittiläinen komediasarja), The Expanse (paras scifisarja sitten Fireflyn) ja The Man in the High Castle. Nelosella ja Ruudussa alkaa myös pian Madventures Suomi, mikä trailerin perusteella vaikuttaa lupaavalta.”  

Viestinnän suunnittelija Martina: Somebody feed Phil (Netflix) 

”Todellinen hyvän mielen sarja, jossa Kaikki rakastavat Raymondia -sarjan luoja Philip Rosenthal matkustaa ympäri maailmaa maistellen eri kulttuurien ruokalajeja. Olen saanut sarjasta monia ravintolasuosituksia omille matkoilleni ja nyt matkustuskiellon takia, voi kotisohvaltakin käsin nauttia erilaisista kohteista sekä hyvästä ruuasta. Tätä sarjaa ei voi katsoa hymyilemättä! 

 MUUTA KOTOILUTEKEMISTÄ: 

Graafinen suunnittelija Iida: Veloituksettomat ryhmäliikuntatunnit  

Esimerkiksi EasyFit ja LadyLine järjestävät veloituksettomia live-lähetyksiä, joihin jokainen voi osallistua. Kun salilla käyminen oli lopetettava, aloin miettimään miten tämä olisi mahdollista korvata. Liikunta saattaa monesti jäädä vähemmälle neljän seinän sisällä oleskellessa, mutta se on kuitenkin erittäin tärkeää. Liikkuminen on usein helpompaa toisen ohjeistuksen avustuksella.” 

Toimitusjohtaja Jaakko: Masterclass-tunnit 

”Maailman parhaat ammattilaiset eri aloilta kertovat heidän tarinansa ja kouluttavat heidän opeillaan! Ja mikä parasta, nämä innovaattorit ovat saatavissa itsellesi yhden dinnerin hinnalla koko vuodeksi – alle 17 eurolla kuukaudessa.  

Tuottaja Sini: TikTok ja klassiset pelit 

”Nyt on loistava tilaisuus opetella kaikki ne TikTok-tanssit, joita on viime kuukaudet ajatellut opettelevansaTämä on myös hyvää aikaa kaivaa kaapista tuhannen palan palapeli sekä alkaa pelata vanhoilla kunnon korteilla (ei koneella tai puhelimella, vaan fyysisillä korteilla). 

Viestinnän harjoittelija Emmi: Twitch & Bob Ross 

Mikäli Twitch ei ole tuttu, kysessä on livestreamausalusta, jossa kuka tahansa voi aloittaa striimauksen mistä tahansa aiheesta. Suosittelen kanavaa nimeltä BobRoss, joka esittää vuorokauden ympäri yhdysvaltalaisen taiteilijan Bob Rossin 90-luvulla tekemää “The Joys of Painting” -sarjaa. Jos kaapeistasi löytyy maalia ja paperia, katso kanavaa ja opi sekä inspiroidu siitä, miten helppoa ja rentouttavaa maalaaminen voi olla. 

Projektipäällikkö Sanni: Ole oman elämäsi Masterchef
“Nyt kun aikaa on – nautiskele, kokkaa ja leivo! Käy läpi kirjanmerkeiksi tallennetut ”sitten kun on aikaa” -reseptit ja tartu ehkä jopa vähän pölyttyneisiinkin keittokirjoihin. Reseptejä on maailma täynnä.”