Miten tehdä onnistunut rekryvideo?

Moni työhaastattelu tehdään jo videopuheluna ja videon käyttö yleistyy myös rekrytointiviestinnässä. Eikä ihme, sillä video on tunneväline. Sen pitää herättää tunteita, se ei lähde faktoista – vaan ihmisten fiiliksestä!

Tekstillä harvoin välitetään tunnetta. Vain videolla pystyy näyttämään työpaikan sellaisena kuin se oikeasti on.

Videon avulla pääsee pintaa syvemmälle ja pystyy avaamaan yrityksen arvot rehellisellä ja autenttisella tavalla. Ei tarvita sanoja, kuva kertoo tarinan. Hyvin tehty rekrytointivideo on myös parasta sisäistä markkinointia.

Tässä omat viisi vinkkiäni onnistuneen rekryvideon tekoon:

1. Mieti kärki

Mihin käyttöön video tulee. Halutaanko sillä luoda työnantajamielikuvaa vai onko se taktista eli onko se työpaikkailmoitus videomuodossa. Taktinen video kertoo tietenkin vapaasta positiosta, mutta mielikuvavideossa ei kerrota faktoja, vaan keskitytään tunteeseen: miltä työ tuntuu, maistuu tai haisee.

2. Kerro hyödyt

Mitä työntekijä saa firmasta? Rekryviestinnässä keskitytään monesti kerrotaan laveasti firmasta itsestään ja lausutaan pitkä lista siitä, mitä työntekijältä vaaditaan. Nosta sen sijaan kärkeen se, mitä yritys tarjoaa työntekijälle.

3. Rajaa kohderyhmä

Jos firmassa on useita eri positioita eri osastoissa (esim. hr, tuotanto, markkinointi), tee videosta kullekin kohderyhmälle oma versionsa. Yleisen videon tekeminen voi ajatuksena houkuttaa, mutta silloin se ei puhuttele ketään.

4. Mieti videon kieli ja tyyli

Onko kerronta siloteltua vai rosoista? Suosittelen, että videossa ei selosteta firman strategiaa, vaan kerrotaan, millaista on oikeasti olla töissä firmassa. Mietitään vahvuudet, ja mitä ne oikeasti ovat.

5. Pohdi sopiva jakelukanava

Monesti olen tässä kohtaa kuullut lauseen: “Ei me kyllä olla tätä vielä yhtään mietitty”. Hyväkään video ei löydä automaattisesti katsojia, vaan huomio tulee kiinnittää sen promootioon. Olisiko sopiva kanava esimerkiksi Facebook, Oikotien rekryilmoitus vai oma nettisivu? Jakelukanava vaikuttaa samalla videon tyyliin, kuvakerrontaan, ilmaisuun, äänimaailmaan ja tekstitykseen.

Toivottavasti pääset näillä vinkeillä tekemisen alkuun. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että rekryvideoiden tekemisessä parasta on uusiin yrityksiin ja ihmisiin tutustuminen. Jokainen työpaikka on erilainen ja uniikkius löytyy aina ihmisistä.

 

Paavo Tervonen

videoliiketoiminnan johtaja