Kuntatyön Hyvä kiertämään -kampanja 

Hyvä kiertämään -kampanjan tavoitteena oli jakaa kunta-alan hyviä ratkaisuja Kuntatyö2030-toimialaohjelman Tekojen Tori -alustalle. Kampanja oli ollut jo käynnissä alkuvuoden 2021, mutta tekoja oli lähetetty tavanomaista vähemmän Tekojen Torille.

 

Lähtötilanne 

Hyvä kiertämään -kampanjan tavoitteena oli jakaa kunta-alan hyviä ratkaisuja Kuntatyö2030-toimialaohjelman Tekojen Tori -alustalle. Haasteena oli saada kaikki kunnat osallistumaan ja ilmoittamaan omien kuntatyöpaikkojen kehittämisteot. Kampanja oli ollut jo käynnissä alkuvuoden 2021. Viimeisenä kampanjakuukautena oli otettava loppukiri, jotta saavuttaisimme edellisvuosien tulokset ja saisimme 50 uutta tekoa syyskuun aikana. 

 

Toteutus 

Tartuimme haasteeseen monikanavaisella somekampanjalla, jotta tavoittaisimme kunta-alan toimijat kokonaisvaltaisesti. Tuloksena syntyi ”Nyt valitaan Suomen kekseliäin kunta” -konsepti, jossa haastettiin eri kuntia tavoittelemaan kekseliäimmän kunnan titteliä. Houkuttimena toimi myös arvonta, joka palkitsisi syyskuun aikana osallistuneita. Lisäksi voittajakunta sai mediajulkisuutta. 

 

Tulokset 

Haasteperäinen lähestyminen kannatti, sillä kampanja tuotti pienestä mediabudjetista huolimatta huipputuloksen lähes 200 kehittämisteolla. Lisäksi syyskuun loppukirin kampanja keräsi tekoja melkein tuplasti tavoitetta enemmän, ja näitä lähetettiin peräti 90 syyskuun aikana. Samoin Kuntatyö2030 sai arvokasta näkyvyyttä toiminnalleen kampanjan aikana. 

 

Asiakkaan palaute 

Halusimme kumppanin kirittämään Hyvä kiertämään -kampanjaamme. Saimme Sourcelta uusia, tuoreita ja innostavia ideoita kampanjan ydinviesteihin. Kampanja onnistui yli odotusten, saimme näkyvyyttä somekanavissa ja medianäkyvyyttäkin kiitettävästi. Kampanjan aikana nettisivujemme kävijämäärä nousi merkittävästi. Sourcen keksimä Suomen kekseliäin kunta -kilpailu toi uuden twistin kampanjaan, ja saimme kuntakentän innostumaan haasteesta. Sourcen kanssa yhteistyö on helppoa ja vaivatonta. Kaikki sujui aikataulussa ja tekeminen on laadukasta.   

Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT 

“SOURCEN KANSSA YHTEISTYÖ OLI SUJUVAA JA TULOKSEKASTA.”