Koko Suomi harjaa 

Valtakunnallisen Koko Suomi harjaa -kampanjan tavoitteena oli kannustaa suomalaiset harjaamaan hampaansa aamuin illoin fluorihammastahnalla. 

Haaste 

Suomalaiset harjaavat hampaitaan harvimmin Pohjoismaissa, ja huolestuttavan usein tämä koskee suomalaisnuoria. Epäsäännöllinen hampaiden harjaus lisää reikiintymisen riskiä ja on yhteydessä ientulehdukseen, ja näin myös välillisesti koko kehon terveyteen. Suun terveyden kannalta on välttämätöntä harjata hampaat kahdesti vuorokaudessa fluoritahnalla. Jotta Suomi saadaan nostettua muiden Pohjoismaiden tasolle, olisi tietoisuutta aiheesta lisättävä.  

Toteutus 

Haasteeseen tartuttiin Koko Suomi harjaa somekampanjalla, jotta mahdollisimman moni suomalainen voisi osallistuaTunnetut somevaikuttajat Lotta ja pappa sekä Elina ja Sofia otettiin mukaan kampanjan kasvoiksi ja haastamaan suomalaisia harjaamaan hampaitaanTuloksena syntyi neljä eri videotajoissa vaikuttajat kannustavat osallistumaan kampanjaan kuvaamalla oman videon hampaiden harjauksestaan. Videot esitettiin kampanjaa varten perustetuilla sometileillä sekä myös Ylen tietoiskuina Ylen kanavilla. Pääviestin ohella kampanjan sometileillä julkaistiin myös lähes päivittäin muuta suunterveyteen liittyvää materiaalia ja suomalaisten omia videoita. 

Tulokset 

Koko Suomi harjaa keräsi orgaanisesti reilun kolmen kampanjaviikon aikana suuren yleisön eri somekanavissaYli 220 000 ihmistä näki kampanjan, ja useita satoja suomalaisia sekä organisaatioita osallistui haasteeseen virallista #kokosuomiharjaahashtagia käyttäen. Samoin julkaisut keräsivät tuhansia tykkäyksiä ja satoja jakoja. Ylen kanavien kautta tavoitettiin myös miljoonayleisö.  

Asiakkaan palaute 

“ACFF:n Pohjoismaiden liittouman Suomen edustajanaKoko Suomi harjaa -kampanjan asiantuntijaryhmän vetäjänä ja yhtenä vastuuhenkilönä olen todella tyytyväinen, että saimme kampanjan toteutukseen ammattilaisten näkemystä, kokemusta ja käytännön apua.  Esimerkkinä ovat ammattimaisesti toteutetut kampanjan infograafit, sometilit ja näiden ylläpito. Tärkeä asia sai näin näkyvyyttä. Toivottavasti viesti vaikuttaa ihmisten arkitoimiin ja kaikki tietävät, mitä tarkoittaa 2×2 +fluoritahna”, kertoo Vuokko Anttonen.  

Kampanjan takana oli Alliance for Cavity Free (ACFF) -liittouma. Colgate halusi olla mukana tukemassa kampanjaa, jonka merkitys suomalaisen suunterveyden edistämisessä on merkittävä ja osa ACFF:n globaalia kampanjaa. Koko Suomi harjaa toteutettiin yhteistyössä markkinointitoimisto Johtimen kanssa.

“MARKKINOINNIN JA VIESTINNÄN ON KEHITYTTÄVÄ VALLITSEVIEN TRENDIEN MUKAISESTI.”