Kovaksi keitetyt -podcast

Nykymarkkinoijan haaste on erottautua sirpaleisessa mediakentässä, jossa sisältöä vain silmäillään. Suhde asiakkaaseen jää ohueksi: minuutti sisällön parissa vietettyä aikaa on jo saavutus.

Loimme yhdessä huippukokkien Henri Alénin ja Tommi Tuomisen kanssa ruoka-alalle konseptin, jolla markkinoijat pääsivät suoraan asiakkaiden korviin jopa 30 minuutin ajaksi. Useat suomalaiset yritykset, mm. Atria, Gigantti, Paulig ja Vaasan lähtivät mukaan kampanjaan.

Konseptin ytimen muodosti Kovaksi keitetyt -podcast, jossa huippukokit mursivat ruoanlaiton myyttejä ja pitivät hauskaa keittiössä. Siinä sivussa pohdittiin, ovatko kaikki kokit juoppoja, tarvitseeko pastan keitinvesi öljyä tai mitkä ovatkaan parhaat suomalaiset einesruoat kautta aikojen.

Podcastin lisäksi konseptissa hyödynnettiin somevideoita sekä podcast-alusta Suplassa pre-roll-teasereitä eli lyhyitä äänimainoksia. Kampanja keräsi myös ansaittua julkisuutta, sillä Iltalehti, MTV ja monet muut mediat siteerasivat podcasteja.

Entä ne tulokset? Ensimmäisen kahden kuukauden aikana podcastia on kuunneltu yli 40 000 kertaa, kun tyypillinen podcast kerää muutamia satoja kuulijoita. Somevideot ovat keränneet yli 100 000 katsojaa. Sisältö on myös aktivoinut käyttäjiä, sillä sisältöä on jaettu ja kommentoitu aktiivisesti.

Podcastin vahvuus on ainutlaatuinen suhde kuulijaansa. Podcastia kuunnellaan keskimäärin 38 minuuttia kerralla. Mikä muu media pääsee samaan?

“MARKKINOINNIN JA VIESTINNÄN ON KEHITYTTÄVÄ VALLITSEVIEN TRENDIEN MUKAISESTI.”